.
Начало Оценка на съществуващата растителност
.

Ние работим професионално ... вместо Вас!

Оценка на съществуващата растителност при озеленяване

Тази оценка при озеленяване на градини представлява един анализ на вашите растения, взема се под внимание броят, местоположението и видовия състав, както и физиологично състояние, и декоративна стойност. При влошено физиологично състояние или лош декоративен ефект се налага тези растения да бъдат отстранени или лекувани. Ако те са в добро състояние, се запазват и дори може да участват в композицията на проекта за озеленяване. Нашите специалисти обсъждат с вас вариантите за използването на тази растителност.  Ако тези растения имат атрактивен декоративен ефект, могат да се използват за солитери. Солитер означава единично засаден вид с голяма декоративна стойност.

Преди започване на строителните дейности на обекта се предприемат мерки за предпазване на съществуващата растителност от повреди.

Предпазване от механични повреди: подрязване на клоните по периферията на растението с цел да не се прекършват, за предпазване от транспортните средства стъблата се покриват със зебла. Има две неприятни ситуации - едната е, когато съществуващ вид, който се запазва, остава в насип. Тогава около него се създават така наречените сухи кладенци, защото при насип по-голям от 10 см започват да се натрупват газове и може да се стигне до загиване на растението. Тези сухи кладенци  се изграждат от камъни на разстояние 60 см от стъблото. Празнината, която се получава, може да бъде запълнена с пясък и въглища в съотношение 1:1. Покрай улици и булеварди може просто да се постави решетка отгоре. Върху съществуващия терен се изгражда дренаж. Също така се оставят отвори, които представляват набити тръби за одушници и такива, които служат за подхранване на растенията.

Втората неприятна ситуация е когато дървото остава в изкоп. Тогава около него се правят откоси в отношение 1:2 (в зависимост от проекцията на короната).

Нашият сайт използва бисквитки. С посещението му, Вие се съгласявате с Политика за поверителност и употреба на бисквитки. За повече информация Виж тук.

Разрешавам бисквитките за този сайт